Det hele vitner om profesjonelle aktører ettersom både trekkvogna ble startet uten nøkler samtidig som gps-enheten ble satt ut av spill - først på henger rundt. 04.00 og deretter på trekkvogna klokken 08.34 ved Sveberg i Malvik.

De tre latviske karene som søndag og mandag ble pågrepet, mistenkt for tyveri av både en Scania fra Leiv Sand og en henger fra Weglo, nekter all straffeskyld.

Les også: Tatt etter tyveri av trekkvogn og semi-henger

Tirsdag formiddag ble det klart at politiet ville be om varetektsfengsling av de tre og at de siktes for både grovt tyveri og for å vist falske id-papirer. Nå er det opp til retten å avgjøre om politiet får medhold i kravet om fire uker med brev og besøksforbud.

Etterforskningsleder ved Levanger lensmannskontor, Tor Klevmo, forteller til TransportMagasinet at det i saken er et samarbeid med både Hedmark og Gudbrandsdal politidistrikt. De tre latvierne er alle mellom 20 og 30 år. To nekter straffeskyld, mens den tredje nekter å forklare seg.

Settet ble søndag kveld funnet av en norsk sjåfør i veikanten mellom Folldal og Hjerkinn. Da hadde det blitt påmontert estiske skilt. To av latvierne ble pågrepet ved plassen, den ene ved hjelp av hundepatrulje, etter at de kom med tappeutstyr for diesel i en kassebil.

Tredjemann ble pågrepet mandag formiddag etter at politiet hadde gjennomgått overvåkningsvideoer fra. bl.a. Leiv Sand.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!