Den rumenske bilen ble totalvrak etter at lastebileieren brukte krokløfteren og knuste bilen. Illustrajonsfoto.

Etter måneder med stadige tyverier av diesel, batterier og annet verdifullt, gikk tyvene litt for langt. Husvarme dukket de antatte tyvene nemlig opp midt på lyse dagen for å stjele. Da tok lastebileieren saken i egen hender.

VG Nett har intervjuet lastebileieren fra Ålesund som ønsker å være anonym. Han kan fortelle at han i månedsvis har vært plaget av at ikke en eneste lastebil har fått stått i fred på tomta hans. Den siste tiden har det forekommet tyverier hver natt, forteller han til avisen.

Da noen menn for noen dager tilbake dukket opp på firmatomten i en rumensk varebil, hadde det hele gått for langt.

Da de fikk beskjed om å åpne dørene på varebilen, var lasterommet ifølge lastebieieren fullt av gjenstander tilhørende firmaet.

- De kom med tusen løgner og lot som de ikke forsto. Bilen var full av aluminium og tjuvgods. Først måtte de ta ut tingene og sortere dem. Før vi lot de gå, så måtte de stå og se på at bilen ble knust, sier han til VG.

Selve knusingen ble foretatt med en krokløft som var montert på en av lastebilene. Den ene av de angivelige rumenerne utbrøt da: - Oh, Jesus. Deretter tok de med seg baggene sine og fikk forlate plassen.

Politiet er på sin side ikke veldig imponerte over handlingen til lastebileieren. - Dette er et straffbart forhold, sier Einar Rostad, operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt til VG Nett. De vil på sin side undersøke den knuste bilen og iverksette etterforskning.

Illustrajonsfoto

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!