Vinnerbudet ble gitt av Jean-Pierre Ducournau, grunnleggeren av Ducournau Transports i Frankrike, en flåte på mer en 300 Volvo-lastebiler. Han er nå den stolte eieren av den første nye FH som ble produsert - en unik spesialutgave med et eksklusivt «Nummer 1»-emblem foran.

165 000 besøkende

Auksjonen på eBay hadde i alt nesten 165 000 besøkende. 35 budgivere fra hele Europa ga mer enn 95 bud på den første nye Volvo FH i løpet de ti dagene auksjonen pågikk. Det ble tidlig klart at vinnerbudet ville bli høyt, siden markedsprisen ble passert etter bare én dag.

«Jeg er begeistret over å ha vunnet auksjonen. Jeg var også den første som i Sør-Frankrike ble eier av den første Volvo F12. I tillegg har jeg over flere tiår støttet ulike veldedighetsauksjoner, » sier Jean-Pierre Ducournau.

Alle inntektene fra auksjonen går til Star for Life, et unikt utdanningsprosjekt for å stanse spredningen av HIV blant barn og unge i det sørlige Afrika. Star for Lifes visjon er å inspirere barn og ungdom til å tro på drømmer og fremtiden sin og hjelpe dem til et liv uten AIDS. Volvo Trucks finansierer programmet ved 16 skoler i Durban og Johannesburg.

Våren 2013 blir vinneren invitert til å overrekke gaven personlig til skolen som er valgt som mottaker av kjøpesummen, ved en seremoni i Sør-Afrika.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!