Det er i Duingen at Kögel lager skapsidene. Fabrikken har fått nytt navn etter overdragelsen for noen måneder tilbake og har nå det klingende navnet Kögel GmbH & Co KG PurFerro.

"Pur" står naturligvis for "Ren" og "Polyuretan". "Ferro" referer til stålet i det ytre laget av sidene. Sandwichpanelene fra egen produksjon kommer i tykkelser på 45, 65, 85, og 125 millimeter.

Alle FRC trailere og lettisolerte trailere har hatt denne type skapsider siden august 2010, melder Ekeri Norge i en pressemelding til tungt.no.

Erik Fagerholm hos Ekeri Norge fremhever at måten skapsidene produseres på innebærer mange fordeler. Skummet sprøytes inn med høyt trykk og derfor er det 100% isolering alle plasser mellom surreskinner og lastebommer i veggene.

I tillegg er det funnet frem et skum som isolerer ennå bedre enn det de hadde tidligere.

Fagerholm kan også fortelle at Kögel i tillegg skal produsere en FRC trailer etter Ekeris spesifikasjoner som skal testes hos en av kundene i høst.  

- Totalt har vi levert i overkant av 150 skap med denne typen vegger, avslutter Fagerholm.

Vi kan tillegge at Kögels markedsandel er stigende. I Tyskland leverte produsenten over 6800 enheter bare første andel i 2012. Av dette går 69% på eksport.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!