Den rumenske bilen ble totalvrak etter at lastebileieren brukte krokløfteren og knuste bilen. Illustrajonsfoto.

I samme periode i 2010 og 2011 omkom henholdsvis 57 og 37 personer i trafikken. I år ser vi en markant nedgang til 25 drepte i juni og juli.

En drept er en for mye

- Sommermånedene har tradisjonelt vært ulykkesbelastede måneder. Når vi nå ser at det har vært en markant nedgang i juni og juli er det svært positivt, sier Marit Brandtsegg, direktør for trafikksikkerhet, miljø og teknologiavdelingen i Statens vegvesen. - Vi må imidlertid ikke glemme at en drept er en for mye. Også i august pleier det å være mange alvorlige ulykker, og det er for tidlig å gjøre opp full status for sommeren, sier hun.

Langsiktig arbeid

- De gode tallene vi ser nå, er resultater av et langsiktig og målrettet arbeid fra mange aktører. Politiet, fylkeskommunene, Trygg Trafikk, helsemyndighetene og Statens vegvesen er alle sentrale i dette arbeidet. Utviklingen på kjøretøysiden er også medvirkende, sier Marit Brandtsegg.

I 2011 omkom 168 personer i trafikken, noe som er det laveste dødstallet siden 1953.

- Tallene for 2012 så langt indikerer at vi kan komme ned på samme nivå som i 2011. La oss håpe at de blir enda lavere, sier Brandtsegg.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!