Det er en student ved Handelshøyskolen i Gøteborg som sammen med en kollega har kartlagt problemet på oppdrag av politiet og Sveriges Åkeriföretag.

Det er Transportarbetaren som melder dette på sine nettsider.

Ettersom det er første gang en slik undersøkelse blir gjennomført, er det vanskelig å kunne fortelle om problemet er økende. Allikevel hevder politiet at dette nok er tilfelle.

I fjor ble det stjålet ca. 4,5 millioner liter diesel fra lastebiler og anleggsmaskiner i Sverige, viser tall fra politiet.

På lik linje med her i landet er det store mørketall. Mange gidder ikke å melde fra til politiet når de har blitt frastjålet noen liter fra sin lastebil.

Allikevel har studentene gått på de ulike transportbedriftene i broderlandet for å forsøke å få et bilde av situasjonen. Ut fra opplysningene de har innhentet, tyder det på at det har blitt stjålet omkring to millioner liter diesel i tillegg til politiets registrerte tall.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!