-Jeg har solgt to trekkvogner allerede, fortalte en strålende fornøyd Stig Holtan i Pluss Lastebilutleie AS.

En av utstillerne som hadde tatt mål av seg om å satse ekstra på messa var Pluss Lastebilutleie. De lovet både kufangere og gunstig finansiering til de som handlet på messa. Ja de tok til og med en Elkjøp-vri og lovet at de ville refundere mellomlegget hvis man fant tilsvarende bil til lavere pris hos en annen leverandør i løpet av messa. Og allerede fredag formiddag kunne vi snakke med de to alltid blide brødrene Stig og Rune Holtan i Pluss.

-Jammen har vi solgt to trekkvogner i dag, denne Scaniaen og en DAF som står der. Dette er vi meget godt fornøyd med, forteller daglig leder Rune Holtan.

Men han vil ikke være med på noe bilde. "Det er Stig som har solgt disse", er svaret da vi viftet med kameraet. Og Stig var ikke vond å be. Med sitt bredeste smil poserte han glatt med tommelen i været foran den ene av de solgte bilene.

Ikke lenge etter ringer telefonen. Det er Michael Hansen hos Renault-forhandleren Oslo Truck Center som er på tråden. Der har de fått en bestilling utenom det vanlige for dem.

-Brinker AS på Fagerstrand har blant annet betongbiler som kjører for Unicon. Nå har vi akkurat skrevet kontrakt med dem om leveranse av en bil med et påbygg som ikke er dagligdags for oss, forteller Michael.

Det er snakk om en Renault Premium Lander 8x4 460 hk som skal få betongtrommel og transportbånd fra Liebherr.

-Påbygget innebærer blant annet en trommel på 9m3 og et 17 meter langt transportbånd. I tillegg har vi vært opptatt av å spare vekt og bestilt bilen med aluminiumsfelger. Dette blir en "Rolls-Royce" innen betongkjøring, forteller Svenn Olav Evensen i Brinker AS til TransportMagasinet.

-Har dere Renault i bilparken fra før?

-Nei. Der er det foreløpig snakk om Mercedes-Benz, Scania og Iveco. Vi lånte en Renault demobil og på bakgrunn av sjåførens tilbakemeldinger ville vi se nærmere på disse produktene. Det skal bli spennende å få satt bilen i trafikk, sier Evensen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!