Det er Stein B som er på tråden. Han kjører for Gran Taraldrud Group og kan fortelle at han akkurat har tatt noen bilder av maskerte Mercedes-Benz lastebiler.

-Er du sikker på at det er Mercedes, da? De har jo akkurat lansert Actros og har vel ingen grunn til å maskere noen lastebiler for tiden, sier jeg med ekspertstemmen min.

-Det står i alle fall Mercedes-Benz på batterikassa, får jeg til svar. Dermed ser jeg ingen grunn til å være ekspert lenger.

Bildene blir sendt oss som MMS-melding og vi kan ved selvsyn se at det er snakk om en kraftig maskert Mercedes-Benz Atego. Stein ringer oss opp og forklarer at det er et helt "fantefølge" på tur, bestående av tre toakslede lastebiler og tre personbiler, alle med tyske registreringsplater. Lastebilene sto og tanket på Statoil-stasjonen på Harran, rett nord for Grong i Nord-Trøndelag, da Stein kom over dem og var snarrådig nok til å ta bilder for oss. Bilene var på vei sydover.

Høyt innsteg?

Bildene vi her viser, er en lastebil utstyrt med lang førerhus med lavt tak. Maskeringen gjør at sidevinduet i døren ser mye mindre ut en det faktisk er, og de to firkantede "vinduene" i nede på døra og bak ved køya er bare tapet på for å forville fienden. Når det gjelder innsteget så ser det veldig høyt ut for å være en distribusjonsbil, blant annet er det nederste trinnet av den hengslede anleggstypen. Om dette er fordi denne bilen egentlig er beregnet for røffere forhold som for eksempel terrengkjøring, eller om dette også er for å forvirre eventuelle nysgjerrige lastebilfotografer, vet vi ikke.

Samme stil som storebror

Selv om fronten også er kraftig maskert, ser det ut til at nye Atego får samme stil på grillen som sin storebror Actros. Hvordan hovedlyktene kommer til å bli, tør vi ikke spå for mye om. På den avbildede bilen ser det nemlig ut som de gamle Atego-lyktene. Vi venter i spenning på mer informasjon, og skulle nettopp du vite noe mer om disse lastebilene, eller ha flere bilder av dem, så tips oss på redaksjonen@transportmagasinet.no.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!