Dette er den nye skiltingen som møter bilister i nærheten av Oslofjordtunnelen fra i dag.

Natt til mandag 27. februar ble de satt opp - de nye forbudsskiltene opp ved inn- og utkjøring til Oslofjordtunnelen. Samtidig skal 22 opplysningstavler settes opp på tilstøtende veger i Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud og Vestfold.

Dermed er det fra i dag klart for åpning av tunnelen - etter lang tids venting og måneder med press fra næringslivet og organisasjonene.

Les også: Åpner for tunge kjøretøy i Oslofjordtunnelen

- Vi har vurdert risikoen og sett at det er forsvarlig å endre skiltingen slik at en del tunge kjøretøy med relativt lav risiko lovlig kan kjøre gjennom Oslofjordtunnelen. Vi håper endringen vil redusere ulempene for lastebilnæringen og næringslivet, sier Nils-Erik Bogsrud, avdelingsdirektør i Statens vegvesen. Avgjørelsen er tatt i samarbeid med brannvesenet.

Samtidig rettes en advarende pekefinger; dersom det nye forbudet ikke blir respektert, vil dagens skilting med forbud for alle kjøretøy over 7,5 tonn igjen gjelde.

Hyppigere kontroller

Politiet og Statens vegvesen vil i tiden etter at ny skilting er på plass intensivere kontrollaktiviteten for å sikre at skiltingen følges.

- Vi oppfordrer de tungbilsjåførene, som fra 27. februar har lov til å kjøre i Oslofjordtunnelen igjen, om å holde lav hastighet og god avstand til andre kjøretøy, sier Nils-Erik Bogsrud, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Les også: Oslofjordtunnelen må åpnes for single lastebiler

Les også: Foreslår to løp i Oslofjordtunnelen

Les også: Oslofjordtunnelen åpnes ikke for tunge kjøretøy i år

Les også: Oslofjordtunnelen fortsatt stengt for tunge kjøretøy

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!