Det var mandag at den litauiske sjåføren i beruset tilstand kjørte inn i togovergangen i Skien. Resultatet ble avskrellet kapell og beslag av førerkort. Allikevel kjørte han tirsdag morgen videre til han tilfeldigvis ble gjenkjent og stanset nærmere 30 mil unna. Hvordan lasten var sikret, kan du selv se på bildet og i NRK-innslaget under.

Les også: Mandag kjørte han i fylla og ødela bilen...

Saken fikk stor oppmerksomhet både i aviser, her på tungt.no og i gårsdagens nyhetssending på NRK.

Men hva har skjedd videre? Har sjåføren, bilen eller begge deler forsvunnet? Vi vet at politiet i går valgte å ikke beslaglegge nøklene til bilen, og at bilen bare ble avskiltet og deretter flyttet for å unngå å hindre trafikken.

Til NRK kan politiførstebetjent ved Sør-Aurdal lensmannskontor, Bård Sørumshaugen, fortelle at sjåføren ble avhørt tirsdag ettermiddag.

Sjåføren skal da ha innrømmet alle faktiske forhold, altså å ha kjørt uten førerkort, med bil i dårlig stand samt mangelfull sikring.

Deretter fikk sjåføren gå.

Og det er nettopp det han har gjort. Bilen er fremdeles i Sør-Aurdal, men sjåføren er søkk borte, og ingen vet hvor han er.

Slik så bilen ut da Skyvulstad møtte bilen tirsdag i morgentimene. Da hadde den tilbakelagt 30 mil. © Foto: Heine Skyvulstad, leder Norsk Yrkessjåfør Allianse

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!