Den nye bilen vil utvide varebilspekteret fra Mercedes-Benz i vektsegmentet under dagens modeller; Sprinter og Vito. Segmentet for små varebiler har i løpet av de siste årene hatt en kraftig økning og er nå på rundt 700.000 enheter i Europa.

Målsetningen for den nye Mercedes-Benz Citan er å nå en markedsandel på 4-5 prosent i dette segmentet. Mercedes-Benz er allerede markedsleder for mellomstore og store varebiler i Vest-Europa.

Citan er utviklet og testet i tråd med Mercedes-Benz 'strenge krav og er dermed av samme høye kvalitet som de øvrige modellene fra Mercedes-Benz varebiler, melder importøren i en pressemelding. Sikkerhet spiller en stor rolle i den nye varebilen og alle varianter kommer med ESP som standard.

Mercedes-Benz Citan vil bli lansert for publikum på den internasjonale nyttekjøretøy-utstillingen IAA i Hannover til høsten.

En elektrisk versjon er også under planlegging.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!