Ikke stort annet å gjøre for sjåfører som sitter fast i blokkadene rundt om i Italia. Nå ber organisasjonene om ro og orden, slik at overgrep ikke skal skje.

Det er den forholdsvis lille transportorganisasjonen Transportunito som har satt igang aksjonene som forventes å pågå frem til lørdags natt.

Til å begynne med ble rasteplassene blokkert, men etterhvert som iveren tok overhånd i støvellandet og stadig flere har hengt seg på, er nå mange motorveier og andre hovedveier blokkerte. Det meldes også om at det enkelte steder begynner å bli mangel på diesel.

Aksjonen kom overraskende på mange, spesielt transportører fra det øvrige Europa, som nå sitter fast.

Lastebilorganisasjoner fra nord-europeiske land henstiller italienske myndigheter om å sørge for ro og orden rundt utenlandske vogntog som ikke er del av konflikten, for å unngå eventuelle overgrep mot sjåfører og skade på last.

Den internasjonale veitransportunionen, IRU, kom på banen tirsdag og forlangte en løsning på situasjonen. De synes det er uakseptabelt at det på tross av at det er politi tilstede ved blokkadene, så kommer ikke utenlandske transporter frem.

EU-kommisær Antonio Tajani har nå således forklart overfor den italienske innenriksministeren at aksjonene kan være negative for hele den europeiske transporten, og forventer en snarlig avvikling av streiken.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!