Rally Dakar regnes som en av de tøffeste motorsporthendelser i verden, og er en ekstrem test av styrke og utholdenhet for både mennesker og motorkjøretøy. For tredje gang vil Volkswagen Nyttekjøretøy stille med en stor flåte for å støtte dette utfordrende arrangementet, med de nyeste produktene som blir testet under ekstreme forhold.

I år er det en del endringer i Rally Dakar. Starten er ikke lenger i den argentinske hovedstaden Buenos Aires, men i feriebyen Mar del Plata, ca 500 kilometer lenger sør. Tidligere gikk ruten tvers over kontinentet og tilbake til Argentina. Nå går ruten nordover og ender i Lima, hovedstaden i Peru. Teamet fra Volkswagen, som har tatt tre strake seiere de siste tre årene er ikke med i år. I stedet har Volkswagen Motor Sports Division besluttet å konsentrere seg fullt om forberedelsene til Rally VM i 2013 (med Polo R WRC).

Men noen ting ikke har forandret seg. For tredje år på rad er Volkswagen Nyttekjøretøy den offisielle billeverandøren til Dakar Organization. Volkswagen Nyttekjøretøy stiller med 30 Amarok - inkludert den nye varianten med automatgir og SingleCab. En annen nykommer i støtteteamet er en Crafter 4MOTION med firehjulstrekk.

250.000 mennesker fulgte starten på rally Dakar da løpet gikk av stabelen fra Mar del Plata i år. 178 motorsykler, 30 firehjulinger, 161 biler og 74 lastebiler rullet over startrampen for å ta fatt på den 9.000 kilometer lange ruten. Hvor mange som kommer i mål 15. januar gjenstår å se.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!