Jeg er sjokkert over at Bama, som er på Amnesty sin "10-på-topp" liste i etisk handel, aksepterer at sjåførene som frakter denne etiske frukten inn i Norge lever under svært kritikkverdige forhold forteller forbundsleder Roger Hansen.

- Jeg er sjokkert og skuffet. Det forteller forbundsleder i Norsk Transportarbeiderfobund, Roger Hansen, på forbundets nettsider.

Uttalelsen kommer etter TransportMagasinets avsløringer om utenlandske sjåfører som i mange dager regelrett bor på en rasteplass langs E6 sør for Oslo under svært kummerlige forhold.

Les også: Sjåfører lever under kummerlige forhold

- Vi forventer at Bama rydder opp i disse forholdene og sørger for at også underleverandørene lever opp til den etiske standarden som Bama selv påberoper seg.

- Vi velger å tro at  Amnesty ikke visste om disse forholdene da de satte Bama på sin topp 10 liste over de beste selskapene i etisk handel i Norge, og at de trekker de nødvendige konsekvensene av avsløringene av Bama, avslutter Roger Hansen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!