.

- Bilbelte er det enkleste og beste sikkerhetsutstyret man har i en buss. Det er ingen tvil om at beltet kan hindre alvorlige skader eller at noen blir drept i en bussulykke, sier avdelingsdirektør Jon Molnes i Statens vegvesen.

- Det bør ikke være noe forskjell på om du sitter i en bil eller i en buss, mener Molnes. Det er påbudt å bruke bilbelte der det finnes. Nesten alle bruker belte i bil, men en tidligere spørreundersøkelse viser at bare 42 prosent bruker belte i bussen.

- Det er heldigvis svært få som blir drept eller hardt skadd i bussulykker. Skulle det likevel skje en ulykke er bilbeltebruk det viktigste hver enkelt kan gjøre for å begrense skadeomfanget, sier administrerende direktør Jon H. Stordrange i NHO transport.

NHO transport har samlet 12 store busselskap som deltar i kampanjen. Mer enn 100.000 kort om bilbeltebruk skal deles ut i bussene frem mot jul.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!