Erik Karstensen i NYA oppfordrer alle til å kjøre sakte eller stoppe helt nå i formiddag.

De ønsker å sette fokus flere vesentlige saker som bransjen sliter med. Sekretær Erik Karstensen forteller til TransportMagasinet at organisasjonen ønsker å få slutt på utenlandske sjåfører som med dårlig skodde kjøretøy skaper problemer på veiene.

Leder i alliansen, Heine Skyvulstad, skriver i et brev til TransportMagasinet at noe av bakgrunnen også er å sette fokus på at utenlandske sjåfører tar jobbene og kjører for ned mot en fjerdedel av hva som er et normalt norsk lønnsnivå. - De får ingen forsikringer eller feriepenger. I tillegg må mange være borte fra familien i flere måneder, forteller Skyvulstad.

Selv om det er vanskelig å si noe rundt omfanget av aksjonen, er det flere store norske selskaper som støtter opp rundt dette.

TransportMagasinet er kjent med at bl.a. Børstad Transport har gitt beskjed til sine sjåfører om å vise sin støtte. De er blant selskapene som ifølge egne utsagn svært ofte opplever mange timers venting grunnet utlendinger som står fast eller har kjørt utfor.

Også i andre land skal man aksjonere. Norsk Yrkessjåfør Allianse forteller at det vil bli liknende aksjoner både i Sverige, Danmark, Spania, Frankrike, Belgia og i Nederland.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!