Med 104 av 168 mulige poeng ble Renault Kangoo Z.E. neste års Van of the Year foran nesa på konkurrenter som Fiat Ducato og VW Caddy.

Juryen består av 22 journalister fra hele Europa, og juryformann, Pieter Wieman, konstaterte at «med Kangoo Z.E. gjør Renault det mulig for alle Europas varebilbrukere å velge elektrisk. Bilen utgjør et viktig bidrag til å bevare miljøet, innenfor en sektor der dette er en av de største utfordringene vi møter i dag».

Kangoo Z.E. har en rekkevidde (riktignok under optimale forhold) på 170 kilometer og toppfart på 130 km/t. Dette er bedre enn de fleste andre el-biler i dag.

Varebilen har allerede har vunnet to andre priser i Europa; Danske «Van of the Year 2012» og Irlands «Fleet Transport Green Commercial 2012».

Bilen kommer med samme lastekapasitet og dimensjoner som sitt fossile opphav, takket være batteriets plassering; under gulvet. Bilen kommer for øvrig i tre versjoner, alle produsert på den opprinnelige Kangoo-fabrikken i Maubeuge i Frankrike: toseters 3 kubikk; toseters 4.6 kubikk (Maxi) og femseters 4,6 kubikk (Maxi).

Renault Kangoo Z.E. kommer til Norge senest i september 2012, i samtlige tre versjoner.

Z.E står for Zero Emission. Noe som stemmer godt om man tenker seg at strømmen kommer fra miljøvennlige kraftkilder.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!