- Våre nye cruiseferger blir 170 meter lange. Til sammenligning er Fjord Lines "Bergensfjord" som trafikkerer ruten Bergen - Stavanger - Hirtshals 135 meter, forteller administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line.

Foruten en rekke restauranter, spa, kasino, konferansesenter, shoppingsenter og andre fasiliteter cruiseferger verdig, har hvert av skipene 300 lugarer, hvorav 50 på hvert skip er oppgraderte til blant annet suiter. Passasjerkapasiteten er 1.500.

For Fjord Line er godstransport viktig. - Svært viktig!, sier Fardal. Godset står for én tredjedel av omsetningen.

For "Bergensfjord" er godskapasiteten slik at vi kan ta 45 trailere. På de nye cruisefergene er det plass til hele 100 trailere. Det er to hele dekk i full høyde, forteller han.

- Hva med fasiliteter for sjåførene?

- Det blir et eget område for sjåførene. 250 av hvert av skipenes 300 lugarer blir helt like i størrelse og utstyr. Vi vil legge til rette for at sjåførene får lugarer i en egen sone hvor det ikke er mye støy og trafikk. De fleste av sjåførene benytter tiden til å sove om bord, påpeker Fardal.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!