- NLF har vurdert denne saken tidligere og vi står fortsatt på vår tolkning om at denne type transport i hovedsak må være unntatt kjøre- og hviletid på lik linje med annen dyretransport, sier Aksnes.

Han har ikke selv lest brevet Statens vegvesen sendte til to av transportørene i fjor, men sier at det er opp til politijurist og eventuelt domstol å avgjøre om dette er brudd på regelverket dersom etaten gjør alvor av trusselen om å anmelde transportører som ikke følger forskriften.

Les også: Fritatt for kjøre- og hviletid eller ikke?

Les også: - Dette bør de klare

- Statens vegvesen tapte nettopp en lignende sak i lagmannsretten som omhandlet melketransport. Jeg sier ikke at transport av levende fisk i enhver sammenheng er unntatt, men disse sakene ligner på hverandre.

Aksnes vil etter et møte med transportørene ta saken videre og søke å avklare eventuelle misforståelser med Vegdirektoratet.

- Vi er uenig i tolkningen de her har gjort og mener det her skal være et unntak. Levende fisk er dyr og skal behandles på lik linje med transport av øvrig dyr, avslutter Aksnes.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!