Akkurat denne lastebilen vi her presenterer byttet Paul til seg fra broren Fritz. Fritz hadde påbegynt restaureringen av Peterbilten, men den var langt fra ferdig. Vel hjemme i garasjen begynte Paul på en omfattende oppsjekking av motorrommet.

Deretter sørget han selv for å forlenge ramma, slik at bilen i dag har en akselavstand det står respekt av. Deretter ble prosjektet overlevert "4 State Trucks", kanskje bedre kjent som "Chrome Shop Mafia", for ytterligere ombygginger.

Det som tok pusten fullstendig fra oss var noe så sykt som dieseltankene. Vogntoget har fire tanker til sammen, to på trekkvogna og to på traileren. Det utrolige er at alle tankene har gjennomsiktige vegger i hver ende av tankene, på amerikansk "see thru fuel tanks".

Det gir bare en helt utrolig effekt! Og i mørket med parklysene tent, blir det bare enda råere. Tankene er nemlig utstyrt med innvendig belysning som skaper en enorm effekt!

Tankpåfylling og innfestninger er for øvrig skjult for en ekstra stilren utførelse. Tøffere enn dette skal det mye til å få det!

Under panseret sitter en Cat-motor på 600 hester som puster ut via to fete eksosrør på 7". Motoren er for øvrig koplet til en 13-trinns overdrivekasse fra Fuller.

Usynkronisert selvfølgelig, dette er en lastebil for sjåfører - ikke operatører!

Dieseltankene har selvsagt innvendig belysning. Folk trodde ikke sine egne øyne!

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!