-Vi har er egen avdeling der sjåførene kan slappe av, mens bilen er på verkstedet, forklarer Larsen.

Volvo-forhandleren Volmax står for ca. 30% av nybilsalget av Volvo lastebiler i Norge. De disponerer i dag 7 anlegg i fylkene Østfold, Vestfold, Telemark, Buskerud og Hedmark. Inntil nylig hadde de to anlegg i Vestfold, et i Sandefjord og et i Tønsberg. Det er nå historie i og med at de har flyttet inn i et nytt praktbygg på Borgeskogen industriområde i Stokke kommune. For de som har fulgt med litt er Borgeskogen blitt et nav av transportbedrifter, leverandører og verksteder i Vestfold.

Bygget har 12 verkstedløp, inkludert ADR-hall og fire serviceløp med smøregraver. I tillegg er det selvsagt lokaler til selgere, kundemottagere, lager, butikk, kafeteria og sjåførrom. Ikke minst det siste tror vi blir positivt tatt i mot.

I tillegg til et VID-rom (Very Important Drivers) der sjåførene kan drøye ventetiden i gode skinnstoler, mens de leser eller ser på TV, har man også et par soverom som kan lånes ut, i tillegg til dusj.

Dette ser meget bra ut. Og med utvidede åpningstider er det ingen tvil om at sjåførene kan komme til å finne seg godt til rette. Anlegget har nemlig åpningstider fra 07.00 til 23.15 mandag til og med torsdag, fredagene stenger man klokka 19, mens det er åpent på lørdagene mellom 8 og 13.

- Sjåførene er veldig viktige for oss, og hele anlegget er bygget opp med dem i tankene, forklarer Larsen.

Nå skal ikke det nye praktanlegget på Borgeskogen bare huse verskted og salg. Også hovedadministrasjonen til Volmax holder til her. Det samme gjelder kompetanseavdelingen der man i tillegg til å drive med opplæring av mekanikere, også har et kraftig sjåførfokus i form av den lovpålagte etterutdanninga av sjåfører, kurs og informasjon om flåtestyring samt kurs i defensiv og økonomisk kjøring, for å nevne noe.

I dag, fredag er det offisiell åpning med egne ansatte og inviterte kunder tilstede, mens lørdagskvelden er det åpningsfest for sjåfører. Ikke mindre enn 450 gjester ventes i løpet av de to dagene.

Volmax sysselsetter 215 personer, hvorav 80 jobber i det nye anlegget som har kostet Volmax i overkant av 100 millioner kroner. I fjor hadde selskapet en omsetning på 600 millioner kroner.

Vi gratulerer med anlegget og ønsker lykke til, både med åpnngsfesten og med drifta videre.

-Sjåførene er veldig viktige for oss, og hele anlegget er bygget opp med dem i tankene, sier en stolt Grant Larsen, administrerende direktør i Volmax.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!