Tollbeslaget utgjør 2,3 millioner kroner i avgiftsunndragelser. © Foto: Tollvesenet

Mannen ble vinket inn til tollkontroll nær Magnormoen i Hedmark i 14-tiden om ettermiddagen 25. september. Sjåføren sa at han kom fra Säffle i Sverige og at skulle til Oslo. Han sa også at semitraileren var tom.

 

Unndro avgifter for 2,3 millioner kroner

Kongsvingertollerne avdekket tidenes største tollbeslag av vin og det nest største tollbeslaget av øl i Norge noensinne. Totalt var det 17 962 liter øl, 9 630 liter vin, 858 liter brennevin og 37,5 kilo tobakk i semitraileren. Tollbeslaget utgjør 2,3 millioner kroner i avgiftsunndragelser.

 

Godt tollerhåndverk

Kontorsjef Morten Nystuen ved Kongsvinger tollkontor er meget godt fornøyd med beslaget. Det er direkte resultat av dyktige tjenestemenn og godt tollerhåndverk. 2011 er i ferd med å bli det største beslagsåret av alkoholholdige drikkevarer for Kongsvinger-tollerne noensinne, sier han

 

Hedmark politidistrikt ble varslet om tollbeslaget og overtok ansvaret for den mistenkte sjåføren og den videre etterforskningen av saken.

 

Store beslag

Det største tollbeslaget av øl noensinne i Norge er på 28 000 liter øl, og ble gjort i Halden i august 2003. Inntil søndag var det største tollbeslaget av vin på 5000 liter vin. Beslaget ble gjort på riksveg 2 ved Kongsvinger 30. april 2005.

 

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!