I en pressemelding uttaler administrerende direktør i Tide Buss, Jostein Hatlebrekke at de har som målsetting å øke fra 12 til 20 prosent i markedsandel.

Flåtestyring

I tillegg har de satt seg som mål å bli mer effektive og miljøvennlige. I første omgang vil de gjøre dette med et flåtestyringssystem fra SAGAsystem. Det skal ved utgangen av 2011 være over 1000 busser operative med dette systemet. Resultatene viser, i følge Tide Buss, at skadelig utslipp reduseres betydelig. Samtidig sikres en optimal drift av bussene, heter det.

Analyserer

Systemet skal gjøre det mulig å analysere kjøreatferden ved bruk av SAGAsystem patenterte løsning DAP (Driver Assessment Program). Det er fine ord og uttrykk, men målsetningen er noe vi alle kan relatere til, nemlig reduserte ulykker og alvorlige skader. I tillegg skal systemet øke komforten. Bussene skal da i tillegg kjøres mer miljøvenlig, er Tides målsetting. Det finnes idag slike systemer i 3500 kjøretøyer i Norge, Sverige, Danmark og Island.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!