Hva skal du bli når du blir stor?

All ungdom kan kanskje ikke svare på det umiddelbart, men på transportmessen på Lillestrøm 8. - 10. september, er i hvert fall ungdom invitert til å snuse på yrker i transportnæringen og bilbransjen. 10 organisasjoner har slått seg sammen og invitert ungdom fra Østlandsområdet til å komme og få informasjon om hva disse to spennende bransjene har å tilby. Foreløpig har ca 1000 elever i ungdomsskolen og første klasse på videregående takket ja til å komme.

- Ja, responsen har vært meget god. Så langt har ca 1000 elever fra Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud og Oppland takket ja til å komme til messen og utdanningstorget, som blir å finne i glassgaten utenfor hall C og D, forteller Tore Lillemork, som er koordinator for utdanningstorget.

Informasjon og konkurranser

På utdanningstorget finner de Norges Lastebileier-Forbund, NHO Transport og Bilimportørenes Landsforening. I tillegg er Autoriserte Trafikkskolers Landsforening, Opplæringskontoret for service og samferdsel, Autobransjens Leverandørforening, Norges Bilbransjeforbund, Akershus Fylkekommune, Opplæringskontoret for Bilfag i Oslo og Akershus og Forsvaret representert.

Forsvaret vil også i år holde konkurranser. Det blir også muligheter for å kjøre panservogn - i simulator.

De tilstedeværende organisasjonene vil kunne gi informasjon om hva transportnæringen og bilbransjen har å tilby av spennende yrkesmuligheter.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!