Rollen innebærer at han blir totalansvarlig for Volvo-virksomhetene i Norge samt at han blir leder av Volvos egen forhandler, Volvo Truck Center, som har 7 anlegg i Østlandsområdet. Engelien har til nå vært salgsdirektør i samme organisasjon, i tillegg til ansvar for oppfølging av de privateide Volvo lastebil-forhandlerne i Norge samt funksjonen Direct Sales.

Lang fartstid

Erik Engelien har lang fartstid bak seg i tungbilbransjen, først fra Scania-organisasjonen siden 1988 der han blant annet var distriktssjef. Han begynte i Volvo-virksomheten i 1994 og har deretter hatt en lang rekke posisjoner. Han har vært regionssjef, salgsdirektør og markedsdirektør. Engelien har teknisk utdannelse fra Forsvaret som bakgrunn, som etterpå er komplettert med en solid merkantil utdannelse han har tatt parallelt med yrkeskarrieren. Han har både økonomisk og markedsføringsutdannelse.

Engelien er fra Aurdal i Valdres, der han også bor sammen med samboer og barn. I fritiden prioriterer han fjellet, og aktiviteter knyttet til det sammen med familie.

Engelien har de siste månedene fungert i stillingen som leder av Volvo i Norge og tiltrer derfor nå stillingen umiddelbart.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!