- Det er mye usunn mat langs norske veier, og forskning viser at det er en nær sammenheng mellom kosthold og trafikksikkerhet. Vi er derfor stolte av å kunne presentere en guide som kan hjelpe både yrkessjåfører og andre reisende til et sunnere og bedre kosthold. Det er imponerende at Marché Rygge Øst/Vest for tredje år på rad har fått tittelen Norges sunneste spisested, sier kommunikasjonsdirektør i DHL Express, Gurli Høeg Ulverud.

Sunnhet og trening

Ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo har sammen med sjåfører fra DHL Express reist landet rundt og smakt seg gjennom utallige menyer. Fokuset til studentene og sjåførene har vært smak, kvalitet og sunnhet. I årets utgave har også Jeanette Roede fra Grete Roede AS og Kari Jaquesson bidratt med nyttige kostholds- og treningstips.

- Skal man ut å kjøre langt, er det viktig med regelmessig påfyll av god, variert og næringsrik mat. Det gjør deg mer opplagt, skjerpet og konsentrert. Jeg er helt sikker på at DHL-guiden kan hjelpe folk på farten til å spise sunnere. Det er veldig praktisk å ha en guide du kan slå opp i når du skal planlegge en biltur, sier Jeanette Roede, kommunikasjonsdirektør i Grete Roede AS.

Totalt er nærmere 140 spisesteder over hele Norge testet. Fokuset har vært på de store hovedfartsårene, E6 fra Svinesund til Bodø, kyststrekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger, RV 7 og E16 fra Oslo til Bergen, samt utvalgte områder i Nord-Norge. Nytt av året er strekningen Oslo til Ålesund og Molde.

- Dette er fjerde år på rad vi utgir guiden, og tilbakemeldingene fra publikum og spisestedene er veldig positive. Det er også gledelig å se at flere spisesteder er blitt flinkere til å lage sunn og næringsrik mat, selv om det fortsatt finnes en god del steder som nesten bare tilbyr pølser og pommes frites. Vi håper derfor at DHL-guiden kan være til inspirasjon for de som ikke nådde helt opp i år, slik at de fremover satser mer på sunne alternativer, avslutter Ulverud.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!