- Vi er veldig glade for disse tallene. Det er selvfølgelig et stykke igjen til vi er helt fornøyde, men det er et godt stykke på vei. Vi hadde også et mål om at «triks som ikke virker» - som å synge høyt, åpne vinduet, snakke med seg selv - skulle være strategier vi etter hvert ville se mindre av. Det ser ut til å være en nedgang i bruk av denne type tiltak, sier kommunikasjonsrådgiver Kjersti D. Nordgård i Statenes vegvesen.

Tallene er selvrapporterte i årlige undersøkelser gjennomført av Opinion og TNS Gallup. Kampanjen skal evalueres videre etter siste kampanjeperiode som avsluttes i midten av oktober i år.

Stopp og sov-kampanjen har vært gjennomført hver sommer/høst siden 2004. Målet har vært å få flere til å stoppe bilen når de blir søvnige bak rattet og sove i 15 minutter. Kampanjen har hovedsakelig fokusert på privatbilistene, men i noe grad også yrkessjåfører, gjennom kontroll av kjøre- og hviletid.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!