Samferdselsminister Liv Signe Navarsete sier til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) at den rød-grønne regjeringen i løpet av våren vil legge fram et lovforslag som setter en stopper for at konkurrerende transportselskaper kan presse anbudsprisen ned ved å dumpe de økonomiske betingelsene for de ansatte.

Dette var et av de sterkeste kravene fra fagbevegelsen til den rød-grønne regjeringen da den tok over for tre år siden.

- Dette har vært en høyt prioritert sak for oss. Først og fremst fordi folk har krav på trygge og rettferdige arbeidsvilkår. Dessuten ville det være svært dårlig samfunnsøkonomi å godta at folk mister jobben på grunn av konkurranseutsetting, for så å utbetale ulike trygdeytelser fordi de plutselig står uten arbeid og inntekt, sier Navarsete.

Kravet kom etter at sjåfører i enkelte busselskaper opplevde at jobbene deres ble utrygge eller at de mistet sine pensjonsrettigheter når bussdriften ble overtatt av nye selskaper etter anbudskonkurranse.

Nå skal det ikke lenger bli mulig for selskaper å vinne en anbudskonkurranse ved å svekke arbeidsvilkårene for de ansatte.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!