Skapsidene på semitraileren er dekket med diverse reklame fra sponsorene, blant annet er den ene siden solgt til Volvo-importør Brimborg.

Lilja Maria Ivarsdottir ser ikke ut som den gjennomsnittlige lastebilsjåføren der hun klatrer ut av det sjokkrosa førerhuset på lastebilen sin. Den unge jenta på snart 24 år har kjørt lastebil i de siste 3 - 4 åra. Hverdagen går med til avfallstransport med den mildt sagt oppsiktsvekkende bilen. Hun kjører i firmaet Fljótandi som drives av broren, der jobber hun også som kjøreskolelærer. At valget falt på transportyrket sa seg selv, hun er fra en transportfamilie der også faren kjører lastebil.

- Jeg kjører 2 rundturer på 300 km daglig. Transportbedriften jeg jobber i har ytterligere 2 FH16, men det er bare min som er rosa, forteller Lilja.

Hun forteller at hun har fått stor oppmerksomhet på Island og har blant annet figurert på TV og i annen media. Kvinnelige lastebilsjåfører er ikke noe vanlig syn, ei heller på Island. Lilja mener det er ca. 20 kvinnelige sjåfører totalt på sagaøya. Det er mulig at sjokkrosa ikke er alles favorittfarge, men Liljas vogntog lyser unektelig opp i det golde landskapet på Island.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!