Et enstemmig medlemsmøte i Fagforbundet Buss- og Sporveisbetjeningens Forening i Trondheim vedtok mandag kveld å gå til politisk streik. Det er Fagforbundet som opplyser dette.

- Det blir ingen utkjøring av busser torsdag morgen, og streiken vil sannsynligvis vare fram til klokka ett, sier leder av foreningen, Ole Roger Berg.

Streikevedtaket kom etter et møte med fylkesordfører Tore O. Sandvik der det ble klart at fylkeskommunen står fast på sin beslutning om å konkurranseutsette store deler av busstrafikken i Trondheim.

Også i juni gikk buss- og sporveisbetjeningen i Trondheim til streik mot konkurranseutsettingen av byens kollektivtrafikk. Siden den gang har fylkeskommunen forhandlet om oppkjøp av busselskapet Team Trafikk, men da forhandlingene brøt sammen for et par uker siden, tilspisset situasjonen seg raskt.

Fylkeskommunen har nå laget innstilling til Fylkestinget der de går inn for å konkurranseutsette bussrutene i Trondheim så raskt som mulig. Saken skal til behandling i Fylkestinget 2. oktober.

Les også: På sykkel for buss

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!