En tankbil lastet med bensin og diesel kjørte av veien og veltet i 09-tiden, og det oppstod lekkasje fra lasten.

Klokken 09.50 var også Borregaards brannvern på plass med tre biler, og i 10-tiden var arbeidet i gang med å skumlegge ulykkesstedet, skriver Sarpsborg Arbeiderblads nettside SA.no.

Like etter klokken 10 opplyste brannvesenet at de har situasjonen under kontroll, og er i ferd med å dytte såkalte "tetteputer" under tankene for å forhindre mer lekkasje.

Folk er evakuert

Politiet bekrefter at ansatte og kunder ved Knatterudfjellet trelast er evakuert på grunn av eksplosjonsfare etter ulykken. Det er ingen boliger i nærheten av ulykkesstedet.

- Bilen har flere tanker, og det er ene tanken med bensin nærmest førerhuset det har gått hull på. Nå er brannvesenet i ferd med å tette denne tanken, opplyser SA-journalist Erik Langsæter.

Mannskapet bekrefter at arbeidet vil ta svært lang tid, og det er foreløpig uklart om det blir nødvendig å tømme hele bilen.

De siste opplysningene fra brannvesenet er at det er planer om å bruke en såkalt "putebil". Ved hjelp av luftputer som klemmes under bilen, er planen å reise bilen opp på alle hjulene igjen før tankene tappes.

Bilen er lastet med noe bensin, men mest diesel. Det er bestilt to biler som skal bistå i arbeidet med å tappe tankene.

Slo full alarm

Det var ved 09 i dag tidlig at politiet ble varslet om en ulykke på riksvei 111 like syd for Knatterudfjellet, noe som førte til full utrykning.

- En tankbil har veltet, og vi har slått full alarm. Brannvesen, politi, ambulanse og bergingsselskap er på plass. Vi har nå sperret av veien cirka 500 meter i begge retninger for ulykkesstedet, sier operasjonsleder Tommy Antonsen i Østfold politidistrikt til sa.no ved 09.30-tiden.

Kan ta lang tid

Politiet opplyser at den store tankbilen er lastet med både bensin og diesel, som lekker ut i veibanen.

SAs journalist Erik Langsæter kan opplyse at tankbilen ligger veltet på siden i grøfta, omlag 100 meter før avkjøringen til Knatterudfjellet trelast. Bilen har kommet kjørende i retning fra Sarpsborg før ulykken, og det ser ikke ut til at andre biler har vært involvert i ulykken.

- Det vil trolig ta veldig lang tid før veien kan åpnes igjen. Brannvesenet opplyser at de har kontroll, men tankene må tømmes, opplyser Langsæter.

I 11-tiden hadde de største køene løst seg, og kjørende fra Sarpsborg anbefales å kjøre om Varteig kirke. I Rakkestad blir trafikken stanset ved Bergenhuskrysset for omkjøring.

Føreren skadet

Politiet opplyser at føreren av tankbilen er skadet.

- Vi vet ikke helt hvor hardt skadet vedkommende er, men ut fra de opplysningene vi har, ser det ikke ut som det er store personskader, opplyser Antonsen til sa.no.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!