Holmenkollen skianlegg blir nå gjerdet inn. Anlegget ble formelt stengt for publikum mandag, med unntak av skimuseet og hopptårnet som vil være åpent til 1. oktober.

Men da smeller det. I februar 2010 skal det nye anlegget stå ferdig.

- Vi vil markere rivingen symbolsk, og kommer tilbake med detaljene, sier byrådssekretær André M. Larsen i idrettsetaten i Oslo kommune til Dagsavisen.

Tirsdag diskuterte man datoene for når rivingen skal utføres i Norges best besøkte turistanlegg. Den blir klar når alle involverte har fått sagt sitt, men uansett vil det bli i månedsskiftet september/oktober.

Allerede i gang

Hele området skal fornyes og rustes opp. I tillegg til en ny hoppbakke, skal hele skistadion bygges om, løypenettet skal oppgraderes og ny Midtstubakke (K 95) skal reise seg. Det siste er man allerede i gang med.

I august startet gravearbeidene i Midtstuen og den lille hoppbakken skal stå ferdig om et drøyt år, i november 2009.

- I Midtstuen er man i gang med terrengarbeidet. I Holmenkollen har entrepenøren nå startet med å demontere friluftsscenen og ta vekk tribunedelen i skåla rundt Besserudtjernet, sier prosjektlederen for hele Holmenkollen-utbyggingen, Hagbarth Vogt-Lorentzen til Dagsavisen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!