Dette sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i forbindelse med at Samferdselsdepartementet samtykker i at Vegdirektoratet sender på høring et forslag til endring i forskriften om piggdekkgebyr.

Endringen betyr at gebyrsatsene for bruk av piggdekk på lastebil og buss med totalvekt på henholdsvis 12 tonn og 5 tonn i etablerte piggdekkgebyrsoner, skal være fire ganger satsen som gjelder for lette kjøretøy.

Bakgrunnen for de foreslåtte gebyrsatsøkningene er at Vegdirektoratet også er i ferd med å sende på høring et forslag om å øke den tillatte vekten per pigg for de to typene kjøretøy. Denne økningen vil føre til mer vegslitasje, og Vegdirektoratet finner det nødvendig å fastsette en høyere gebyrsats for de to ovennevnte kjøretøytypene som benytter piggdekk om vinteren.

Begrunnelsen er at den som bruker piggdekk med økt gripeevne, også bør betale et høyre gebyr på grunn av økte støvproblemer.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!