Selskapet var tiltalt for ulovlig kabotasje i Sverige i forbindelse med transport av gods for svenske ICA.

Tiltalen gjaldt tidsrommet fra 8. mars til 31. mai 2009. I saken har aktor vist hvordan flere av transportselskapets lastbiler har beveget seg til og innenfor Sverige, og hevdet at selskapet har brutt reglene om kabotasje.

Les også: Frode Laursen i retten

Tingsrätten har i prinsipp frikjent Frode Laursen-selskapet i denne saken. I domspapirene sies det at det er aktoratet som har bevisbyrden, og at den tiltaltes opplysninger om at hver lastebils enkelte tur innbefattet både internasjonale transporter og kabotasje samt muligens tomkjøring, er i følge retten ikke motbevist.

Av utredningen framgår det ikke hvor stor del av hver enkelt lastebils bevegelser som har vært innlandstransport. 

Det er derfor ikke bevist at Frode Laursens polske selskap har kjørt mer innlandstransport enn det som kan kalles tilfeldig.

Vi kommer tilbake med reaksjoner på den nylig avsagte dommen, så snart våre svenske samarbeidspartnere har fått samlet sammen alle trådene i denne saken.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!