Selskapet gikk på børsen under navnet TNTE og blir inkludert i AEX-Indeksen. TNT Express er et resultat av selskapets fisjon fra TNT NV, og noteringen fikk godkjenning fra aksjonærene på TNT NVs ekstraordinære generalforsamling (EGM) onsdag denne uken.

Konsernsjef i TNT Express, Marie-Christine Lombard, åpnet salget av aksjene ved å slå på gong-gongen som signaliserte åpningen av Amsterdam-børsen torsdag morgen. Tilstede var også utvalgte TNT-sjåfører og kabinbesetning fra TNT Airways.

- Dette er et stort øyeblikk for alle TNT Express' ansatte og for meg personlig. TNT Express er bygget på sterke verdier, og foran oss er en spennende fremtid. Vi har en sterk og erfaren ledergruppe som er fokusert på å realisere verdier for aksjonærene, og ikke minst på å nå våre mål, sa Lombard.

Administrerende direktør for TNT i Norge, Terje Ragnem, er fornøyd med den nye strukturen, og at selskapet nå er på børs.

- Fisjonen av TNT Ex press gir oss sterkere selvstendighet og mulighet for å bygge et sterkere og mer fokusert ekspresselskap. Målet fremover er å styrke vår ledende posisjon, spesielt i det europeiske markedet og frakten mellom Asia og Europa, samtidig som vi vil vokse i utvalgte markeder innenlands. Jeg vil takke våre kunder, investorer og ansatte, som alle gjør dette mulig, sier Ragnem.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!