Højbjerg Maskinfabrik (HMF) forsøker stadig med innovasjon og på å følge markedets trender. Når det danske markedet fortsatt lider av lettere depresjoner, er det forståelig at de viser frem noe diskret, fornuftig og noe som kan utføre mange ting på en gang.

Hvidovre kommune i StorKøbenhavn har gått til anskaffelse av en kjekk bil som fyller mange roller på en gang.

HMF-Mercedes

Chassis er levert av Mercedes-Benz og er av typen 2532 6x2, HMF Roskilde har montert kranen HMF 1110-K3 med lastemoment på 10,5 tonnmeter med hydraulisk utskyvbar støttebensbom.

Den har CYL, støttebenovervåkingssystem, Danfoss styreventil og Scanreco radiofjernstyring. To ekstraventiler er ført ut til enden av kranarmen. Kranen har også temperaturovervåking og høydeindikasjon.

For å kunne uføre flere roller på samme tur er bilen utstyrt med to HMF-tippeplan av modell LTE (7- tonns). Planet foran har sidetipp og bakerst sitter det en baktipp til transport av noe grovere masse. Den er også klargjort til automatisk baklem.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!