Den nye langtransport lastebilen fra Mercedes-Benz bygger videre på suksessen til dagens Mercedes-Benz Actros MP3 og man vil kunne velge mellom syv basis versjoner av helt nye førerhus.

Tungt.no har tidligere vist spionbilder av den nye Actros.

Motoren i nye Actros blir den nylig presenterte Mercedes-Benz-motoren "New Engine Generation", også kjent som Daimlers verdensmotor som bygges ved den nye moderne motorfabrikken i Mannheim.

I Actros vil motoren først være tilgjengelig i fire effektklasser fra 310kW (421hk) til 375kW (510hk), med et maksimalt dreiemoment fra 2100Nm til 2500Nm.

Takket være en ultra-moderne teknologi, inkludert det unike X-Pulse injeksjon systemet, resirkulering av eksosen, eksos etterbehandling ved hjelp BlueTec diesel-teknologi og partikkelfilter, er disse motorene de første i Europa som allerede nå tilfredsstiller Euro 6 normen for utslippskrav som trer i kraft fra 2014.

Euro 6 motorene vil redusere utslippsverdiene i forhold dagens Euro 5-standard med 80% for NOx og 67% for partikler.

Les også: Lanseres i år

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!