I dette øyeblikk er leder i organisasjonen Per-Kaare Holdal på vei sydover mot Oslo. Ferden startet fra Bodø onsdag formiddag og skal ende foran regjeringsbygget sammen med 170 kors.

Underveis vil Holdal dokumentere de mest ulykkesbelastede strekningene, deriblant riksvei 80. I de nærmeste dagene har han avtale med flere trafikkofre, trafikkmyndigheter og kommuner langs veien.

- Vi har avtaler på trafikkutsatte steder, forklarer den engasjerte foreningslederen.

170 kors

Styreleder for nei til Frontkollisjoner er biskopen i Hålogaland, Tor B. Jørgensen.

1. september vil pårørende, trafikkskadde og trafikanter ha en stille markering i Oslo. Prosesjonen går fra rådhuset, via Stortinget til regjeringsbygget - for å markere at det må iverksettes strakstiltak for å hindre de altfor mange trafikktragediene langs veiene.

I prosesjonen - som vil ha 170 kors som er antall trafikkdrepte hittil i år - vil biskopen lede opptoget. Han er sterkt opptatt av trafikkofre og har møtt flere under sitt virke som kirkens mann.

- Man blir både følelsesmessig og etisk engasjert, sier Tor B. Jørgensen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!