Hva hadde London vært uten sine svarte drosjer og røde dobbeldekkere? Ikke det samme, det er helt sikkert. Da transportmyndighetene tok ut den siste av de legendariske AEC Routemaster-bussene av daglig trafikk, var det mange som felte en tåre eller to.

Disse bussene har vært like karakteristiske for London, som de gule taxiene er i New York. I dag kjøres to historiske bussruter i London med de klassiske Routemaster-bussene.

At mange bilprodusenter har kastet seg på retrobølgen de senere årene, er en kjent sak, men at en bussprodusent velger å gjøre det er etter vår mening ganske så oppsiktsvekkende.

Slovakiske Troliga Bus har annonsert at de er i ferd med å bygge en retrobuss basert på designet til legendariske Routemaster.

Modellen har fått navnet Sirius og er utstyrt med en Euro 5-motor fra Cummins, Allison T235R automatisk gearkasse og ZF aksler. Bussen får 68 sitteplasser og 15 ståplasser. Den første prototypen er allerede produsert.

Så gjenstår det å se om London Transportation faller for retrobussen fra Slovakia.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!