Kollektivselskapene Tide Buss AS og TrønderBilene as vant nylig deler av en anbudskonkurranse som AtB, administrasjonsselskapet for kollektivtrafikken i Sør-Trøndelag, arrangerte.

Etter kontraktsinngåelsen med AtB, har kollektivselskapene i sin tur inngått avtale med MAN Last og Buss AS om kjøp av totalt 131 stk nye by-/forstadsbusser.

I løpet av sommeren vil MAN levere 99 stk MAN Lions City LE; en 12 meter lang buss med plass til 70 passasjerer - samt 32 stk MAN Lions City LLE, en 15 meter lang buss med plass til 96 passasjerer.

?Store miljøgevinster ventes

Begge busstypene går på naturgass (CNG) og det er ventet at de nye gassbussene vil gi et betydelig bidrag til en bedret luftkvalitet i Trondheimsområdet.

"Bussene avgir minimalt med utslipp, faktisk ligger våre nye gassbusser under kravene til utslippsnormen Euro 6 for dieselmotorer, slik vi kjenner disse normkravene i dag. Euro 6 vil som kjent først vil tre i kraft fra 1. oktober 2014, så innbyggerne i Trondheimsområdet vil bokstavlig talt nyte godt av fremtidens utslippskrav allerede nå," forteller adm. direktør Bård Stenberg hos MAN Last og Buss AS.

Bussene er i tillegg forberedt for bruk av biogass, og bussene kan driftes på dette så snart biogass er tilgjengelig fra lokal produsent.

Barnevogn/rullestolplass

De nye bussene har et lavt chassis, noe som gjør ombordstigningen enkel.

I tillegg er det en egen rullestolsrampe ved bakre inngang med dedikert plass for rullestoler/barnevogner. Det er montert fire klappstoler ved barnevogn/rullestolsplassen og det finnes egne stropper for sikring av barnevogner.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!