Mange av våre lesere forbinder sannsynligvis MAN med lastebiler og busser, men den tyske industrigiganten driver med så mye mer. Blant annet leverer de motorer til industri- og maritime installasjoner.

Som et ledd i utviklingssamarbeidet med Voith, som startet i 2009, har MAN annonsert at de utvikler en V8-motor beregnet for bruk i tog.

Produksjonen starter i løpet av inneværende år og skulle i utgangspunktet dreie seg om en serie på 700 motorer. Nå viser det seg at MAN har dratt i land tre ordrer som til sammen dreier seg om 3200 motorer til bruk i tog.

Motorene skal leveres fra og med neste år, og pågå fram til 2020. Så nå kan den ihuga MAN-entusiasten snart oppleve å ta toget, drevet fram av en MAN-motor.

MAN Nutzfahrzeuge uttaler at de kommer til å produsere ca. 70.000 motorer i motorfabrikken i Nüremberg inneværende år. Motorer til industri- og marine står for ca. 10% av denne produksjonen.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!