Jack Nielsen, leder i Yrkestrafikkforbundet (YS) mener dette er et alvorlig og nasjonalt problem og synes det er svakt av busselskapene og fylkeskommunene ikke lytter til sjåførene og innfører kontantfrie busser.

Fjernet kontantene

Hovedverneombudet i Cominor i Tromsø, Tor Erik Johansen fra YTF, stoppet onsdag morgen all kontanthåndtering på bybussene i Tromsø og begrunnet faren sjåførene utsettes for. I tillegg vurderer selskapet å sette vakter på bussene

- Jeg synes hverken myndigheter eller busselskap har tatt sjåførene på alvor. Vektere nå er sikkert et godt tiltak, men det er dyrt og åpenbart av kortvarig karakter. Vi krever et billetteringssystem uten kontanter på bussene. Dette er enkelt og raskt og innføre hvis viljen er til stede, sier forbundsleder i Yrkestrafikkforbundet (YTF), Jack Nielsen.

Etter møter i YTF lokalt har følgende strakstiltak blitt iverksatt:

- Stopp av kortsalg på bussene fra mandag.

- Et toprissystem som gjør at det er dyrere å kjøpe billett på bussen, så snart det teknisk lar seg gjøre.

- Vektertjeneste på bussene.

- En annonsekampanje som oppfordrer publikum til å kjøpe billett andre steder enn på bussen

Hovedtillitsvalg i Cominor, Svein Furøy er fornøyd med tiltakene på kort sikt, men forklarer at kontantfrie busser er deres endelige krav.

Les saken på ys.no

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!