Etter seierne i de tunisiske og marokkanske lastebilløpene i 2010, satser Team Oleoban/MAN Portugal, med føreren Elisabete Jacinto, på å sloss om seier i den tredje utgaven av Africa Eco Race. Løpet starter i Europa og skal ende i Dakar. Den 29. desember begynte den første etappen i Afrika, med start i Marokko. De skal kjøre gjennom Marokko og Mauritania, og ender i Lac Rose i Dakar den 9. januar.

Jacinto er fører, men har med seg mekaniker og kartleser, henholdsvis Marco Cochinho og José Marques. Teamet til Jacinto er favoritter, men har farlige utfordrere i tsjekkeren Tomaz Tomceck i sin Tatra, og ungarske Milos Kovacs i Scania. Sistnevnte vant Africa Eco Race 2010.

Leder

-Dette er det store løpet vi jobber for hele året. Jeg føler meg godt forberedt og teamet har utviklet lastebilen og sørget for at den er skikkelig forberedt til oppgavene. Vi skal kjempe for en god plassering, men vi er klar over at vi kommer til å møte sterk konkurranse, sier Elisabete Jacinto i en pressemelding.

I skrivende stund ligger hun på førsteplass blant lastebildeltagerne, seks dager før de skal passere målstreken i Dakar.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!