Fabrikken skal produsere en- og tosonetempererte trailere, og det er eberegnet at årlig produksjonskapasitet blir på mer enn 5000 enheter årlig. Antall ansatte blir over 400, og fabrikken skal ta i bruk en stor grad av automatisert produksjon. Statesboro-fabrikken blir den åttende Great Dane-fabrikken i USA.

Fabrikken skal erstatte fabrikken i Savannah, som ble åpnet i 1930 og var i drift inntil for to år siden. I løpet av de årene produserte fabrikken 275.000 trailere, både for termo og tørrvarer. En av årsakene til at den ble stengt var at det ville koste for mye å oppgradere fabrikken til en moderne og effektiv standard.

De øvrige fabrikkene til Great Dane ligger i Wayne, Nebraska, Terre Haute, Indiana, Kewanee, Illinois, Jonesboro, Arkansas, Huntsville, Tennessee, Danville, Pennsylvania og Brazil, Indiana. Årsaken til den store spredningen på fabrikkene er et ønske om å holde leveringskostnadene nede, samt opprettholde en konkurransedyktig pris på produktene.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!