De to 16-meter lange MAN semitrailerne skal turnere rundt i hele Tyskland; fra Kiel til Hamburg, Köln, Leipzig, Dresden, Zwickau, Plauen, Coburg, Salzgitter, Wiesbaden, Augsburg - og fra München til Regensburg.

Lastebilene skal besøke sykehus, barnehager og andre sosiale institusjoner og bilene er fylt opp med små gaver til barna. De får lastebilmodeller laget av sjokolade og noen artige og praktiske leker; alt påført MANs julemotiv.

Lastebilene vil også besøke noen MAN-avdelinger og servicepartnere samt utvalgte julemarkeder.

Det er traineer fra MAN Nutzfahrzeuge AG i München, som står bak forvandlingen av bilene; fra ordinære MAN TGX lastebiler med 540 hk, til røde og jule-stemningsskapende semitrailere.

På hver av bilene har traineene skapt flott julebelysning ved hjelp av 200-meter med lyskjeder. De har også innrammet radiatorene med hundrevis av lysdioder.

Dekoreringen av julebilene er spesiell i år. Barna som er avbildet på trailernes langsider, befinner seg til daglig i barnehagen til MAN fabrikken i München, "Löwenkinder".

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!