Whiplashbeskyttelse er sammen med antiskrens, en av de viktigste parametrene på hvor sikker en bil er. Et sete som har en god whiplasbeskyttelse har stor betydning for å redusere skaden ved trafikkulykker.

I det siste har det foregått en rask utvikling for å bedre beskyttelsen mot nakkeslengskader i bil, skriver vegvesen.no.

Den raske sikkerhetsutviklingen skyldes uavhengige tester fra forsikringsselskapet Folksam, Vägverket, sammenslutningen IWPG (International Whiplash Prevention Group) og EuroNCAP. Slike tester driver utviklingen langt mer effektiv enn lovkrav og tvinger bilprodusentene til å intensivere sikkerhetsarbeidet sitt, sier Folksams trafikksikkerhetssjef Anders Kullgren.

EuroNCAP har siden 2008 testet bilseter for whiplashbeskyttelse, og gir bilsetene skår etter hvor godt de beskytter. På EuroNCAPs nettsider kan du finne ut hvor godt bilsetet i de enkelte bilmodellene beskytter deg ved en eventuell kollisjon.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!