Dette er de høyeste oktobertallene vi har hatt de siste 20 årene når det gjelder døde i trafikken. Av ulykkene var det 3 møteulykker og 1 utforkjøring.

I Troms omkom en 40-årig personbilfører i ei utforkjøring fra fv. 863 i Hessfjord i Karlsøy. På E8 ved Seljelvnes i Balsfjord mistet to menn i 40/50-årene livet da de kolliderte med et vogntog.

I Nordland døde 2 kvinner på 49 og 29 år da de kolliderte med et vogntog på E6 ved Bertilfossen i Grane. Også i Finnmark skjedde det en kollisjon med dødelig utgang. Der omkom ei kvinne på 60 år da bilen hun var passasjer i kolliderte med en annen personbil. Denne ulykka skjedde på rv. 94 i Rypefjord i Hammerfest.

Hittil i år har dermed 31 personer mistet livet på vegene i Nord-Norge. Det er nesten dobbelt så mange som på samme tid i fjor. I gjennomsnitt de 5 foregående årene har mellom 21 og 22 personer mistet livet som følge av trafikkulykker i årets ti første måneder.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!