Koppang sentrum fremstår i ny drakt, står det å lese på kommunens hjemmesider etter at man har pyntet opp sentrum sør og riksvei 30.

- Den nye drakten er for trang, sier regionsjef i NLF Hedmark og Oppland, Guttorm Tysnes, til avisen Østlendingen. - Den nye drakten må sys om, hevder han.

Han krever at kommunen og vegvesenet umiddelbart fjerner en trafikkøy i sentrum eller utvider veien. Slik det er nå, kan ikke store kjøretøyer ferdes gjennom området. Det er rett og slett ikke plass, hevder Tysnes og viser til flere klager han har mottatt.

- Det er ille at det brukes så mye penger uten at det blir tatt hensyn til transporten. Om det er problemer nå, hvilke problemer blir det på vinterføre med enda smalere vei?, spør han.

Kommunen toer sine hender og har i mellomtiden sendt henvendelsen videre til Statens vegvesen. Så får tiden vise hva som er viktigst - nyttetransport på en riksvei eller en trafikkøy som er pen å se på.

Bildet viser en oppgitt regionssjef i NLF, Guttorm Tysnes.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!