Titusenvis av fagorganiserte gikk ut i streik på tirsdag i protest mot at regjeringen vil heve pensjonsalderen fra 60 til 62 år. Blant gruppene som står stille er utdannings- og transportsektoren. Halvparten av alle flygninger til og fra Orly-flygplassen sør for Paris er blitt innstilt, mens to av tre var innstilt på Charles de Gaulle-flyplassen nord for byen. Togtrafikken skal også være rammet og kun en av tre avganger med TGV-togene var i trafikk. Resultatet har vært kaotiske tilstander på busser og metrotog inn og ut av den franske hovedstaden.

Ifølge fagorganisasjonen CGT er dette den siste sjansen til å få regjeringen til å ombestemme seg. I Paris skal 500 000 deltatt i demonstrasjoner mot de upopulære pensjonsreformene. President Nicolas Sarkozys reformpakke er helt nødvendig for å redusere underskuddet i den franske økonomien i følge han selv. Den franske fagforeningen er sterk og mektig, de forhindret en lignende reform i 1995.

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!