Etter en svært spennende lørdag var det til slutt svenske Andreas Söderström som stakk av med seieren. Vår egen Stian Sørlie kom på en delt fjerdeplass etter å ha hevdet seg blant de 6 beste i Europa. Men mot østerikes Zarko Tokic måtte han gi tapt. Likevel kan vi med norske øyne se tilbake på det beste norske resultatet noensinne i Scanias Europa-mesterskap for tungtransport-sjåfører.

Europamester i økonomi

Fredagen var spesielt hyggelig da Stian stakk av med seieren for mest økonomisk kjøring av alle finalistene. Lørdagens finale-heat ble avbrutt, blant annet av premieutdeling til Stian. Norges beste sjåfør er altså i tillegg Europas beste på økonomikjøring. Økonomikjøringen skjedde med en Scania R 480 LA4×2 Highline over en sløyfe på 32 kilometer på offentlig vei. Målet var å vise mest mulig produktivitet samtidig som man brukte minst mulig drivstoff. Det var da selvfølgelig ikke lov å bryte fartsgrenser eller andre regler.

På forhånd hadde 29-åringen uttalt at av alle disiplinene hadde han minst tiltro til hans egen evne til å kjøre økonomisk.

- Jeg innrømmer nå at jeg tok feil, smiler tømmersjåføren fra Nes.

Som premie fikk han en sjekk på 1200 euro, i tillegg ble han gitt en del oppmersomhet etter konkurransen og fikk gratulasjoner av både konkurrentene og andre i bransjen. Scania hadde estimert med rundt 10 000 besøkende i løpet av lørdagen. Det var derfor ikke noe å si på stemingen blant de fremmøtte tilskuerne på Scanias fabrikkområde i Södertälje. Tungt gratulerer Stian Østby med en imponerende innsats i løpet av helgen!

Les hele saken

Svein-Ove Arnesenredaktør tungt.no

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep, og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!